Kaas en zuivel boerderij

Familiebedrijf

Wij zijn John en Nelly van Winden. We wonen met onze kinderen op onze boerderij in Schipluiden, gelegen in het prachtige Midden-Delfland. In de jaren 90 heeft John het bedrijf van zijn vader Wim overgenomen. Het bedrijf is al van oudsher een melkveehouderij en is daarnaast een familiebedrijf waar de 3de generatie zo nu en dan haar intrede doet. Momenteel hebben we de zorg op ons voor 60 melkkoeien, 25 stuks jongvee en zijn we daarnaast dagelijks bezig met het produceren van de beste kwaliteit kaas- en zuivelproducten.

 

Monumentale boerderij

Onze boerderij bestaat uit twee delen: het rietgedekte gedeelte en het met dakpannen belegde gedeelte. De rietgedekte boerderij valt direct op in de omgeving. En dat is niet voor niks, want deze historische boerderij uit de 16de eeuw heeft de status van een monumentaal gebouw. Hier zijn we erg trots op en we onderhouden onze boerderij dan ook met zorg en aandacht. Het andere gedeelte komt uit de 18de eeuw en heeft ook het juiste onderhoud nodig. In dit gedeelte bevindt zich de zuivelproductieruimte en onze boerderijwinkel.

 

Onze missie

Het is onze missie om het leven van mens, dier en natuur in balans te brengen. We geloven in duurzaamheid en dat alles met elkaar in verbinding staat. Zo krijgen onze koeien voer dat geen genetisch gemodificeerde planten bevat, besteden we veel aandacht aan een goede bodemvruchtbaarheid en doen we aan agrarisch natuurbeheer. Dit vertaalt zich weer door in de producten die wij produceren en verkopen in onze boerderijwinkel: ze zijn niet of nauwelijks bewerkt. Wij geloven namelijk in de puurheid van het product, van ONS product.