Kaas en zuivel boerderij

Boerderijwinkel

Weet jij wat je werkelijk eet en drinkt?

Nederlanders staan er om bekend om veel melk, kaas, yoghurt en allerlei toetjes te eten. Deze producten worden grotendeels in de fabriek gemaakt waarbij alle oorspronkelijke en belangrijke voedingsstoffen eruit worden gehaald. Wij streven er juist naar om zo puur en duurzaam mogelijke producten te maken waar alle voedingstoffen er juist in blijven zitten. Door manier van omgang met de natuur, het milieu en onze dieren vind je in onze boerderijwinkel alleen maar eerlijk voedsel. We gebruiken geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Kijk hier voor een kleine greep uit ons assortiment en de actuele prijzen.

 

Boerderijwinkel met sfeer en persoonlijke aandacht

Sinds 2000 maken wij met de melk van onze melkkoeien heerlijke ambachtelijke zuivelproducten en verkopen dit in onze boerderijwinkel. Deze boerderijwinkel is gevestigd in een oude grupstal die ondanks de verbouwing nog de ouderwetse boerderij elementen heeft als stevige houten binten en schattige stalraampjes. Dit creëert een knus en ouderwets sfeertje! Daarnaast zorgen wij met onze persoonlijke aandacht en grote glimlach ervoor dat u tijdens uw bezoek aan onze boerderij een zo fijn mogelijk bezoek en natuurlijk beleving heeft.

 

Onze zuivelproducten

De diverse zuivelproducten die wij maken, worden op de boerderij zelf op een ambachtelijke wijze gemaakt. Zo wordt onze karnemelk volgens grootmoeders recept met een karn gekarnd, maar dan wel met modernere machines. Het karnen is en blijft een ambachtelijk proces. Daarnaast ontstaat tijdens het karnen onze boerenboter welke een volle smaak en heerlijke geur heeft. Dit smaakt lekker op een boterham met boerenkaas of kan prima in taarten gebruikt worden.

 

Ook onze yoghurt wordt ambachtelijk gemaakt waardoor deze een heerlijke, kenmerkende smaak heeft. Klanten beschrijven onze yoghurt vaak als een zachte, romige yoghurt die niet zuur is. Hetzelfde geldt voor onze kwark, welke ook een volle romige smaak heeft. Voor de zoetekauw hebben we ook andere verse zuivelproducten als vruchtenkwark, vruchtenkwark en onze favoriet: vanille boerenvla.

 

Boerenkaas de ‘Gaeghlander’

Een ander belangrijk product voor ons is de Goudse Boerenkaas, oftewel onze ‘Gaeghlander’. Dit is onze eigen, échte rauwmelkse boerenkaas geproduceerd in Midden-Delfland. Kaasmaken van rauwe melk is namelijk een ambacht die niet voor iedereen weggelegd is. De samenstelling van de melk is erg belangrijk: een goede kwaliteit melk zorgt voor een heerlijke boerenkaas. Echter is de samenstelling van de melk afhankelijk van externe factoren als het weer, de seizoenen, de bodemvruchtbaarheid en vooral het voer en de conditie van de koeien. Door het streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit melk en het gebruiken van Keltisch zeezout, zijn wij in staat om de enige echte ‘Gaeghlander’ te maken.

 

Duurzaam en lokaal geproduceerd vlees

Naast de zuivelproducten, verkopen we ook rundvlees van onze eigen koeien. Wij kunnen met een gerust hart zeggen dat duurzaam en lokaal geproduceerd rundvlees is. Onze koeien krijgen namelijk lokaal geproduceerd voer, ze kunnen vrijuit bewegen en lopen van april tot en met november buiten. Dit zorgt voor lekkerder en mooi gestructureerd vlees. Daarnaast komen ze 100% van onze eigen boerderij vandaan. wa ze kunnen vrijuit bewegen en staan veel buiten. Ons rundvlees is diepgevroren en verpakt per onderdeel en per aantallen.

 

Nieuw in ons assortiment is het varkensvlees van Stadsboerderij Holywood. Het dierenwelzijn op deze stadsboerderij staat ook hier voorop. De varkens kunnen vrij rondlopen, heerlijk in de modder spelen en leven in het gezelschap van andere boerderijdieren. Omdat de varkens een goed leven hebben gehad, smaakt het varkensvlees ook veel puurder en lekkerder.