Kaas en zuivel boerderij

Kringloop landbouw

Op ons bedrijf houden we ons bezig met duurzame kringloop landbouw. Duurzame kringloop landbouw wil zeggen dat wat je in de koe stopt, er ook weer uit komt in de vorm van mest. Deze mest komt op het land, hier groeit het gras van en vervolgens eet de koe het gras weer op. De koe maakt hier melk van en deze melk gebruiken we voor onze producten.

Je kunt je hierbij voorstellen dat de kwaliteit van het voer wat er in de koe gaat, erg belangrijk is. Wij proberen onze koeien en ons land dan ook op een zo natuurlijk mogelijke manier te verzorgen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Keltisch zeezout en zeewierkalk voor een natuurlijk behoud van de mineralenbalans. Het Keltisch zeezout geven we gemengd door het voer aan de koeien. Het zeewierkalk wordt uitgestrooid op het land. Waar nodig is, vullen we nog aan met andere natuurlijke mineralen. De balans van het land is ook erg belangrijk. Het land bepaalt namelijk hoeveel gras er groeit en de kwaliteit van het gras. Zo zie je maar dat alles met elkaar in verbinding staat, een duurzame kringloop.

 

Een schematische weergave van de duurzame kringloop landbouw:

Daarnaast gebruiken we veel homeopathie bij onze koeien. Alleen als het niet anders kan, gebruiken we antibiotica. We zijn niet biologisch, maar proberen wel zo duurzaam mogelijk te zijn voor onze koeien, ons land en uiteindelijk onze zuivelproducten. Wat  wij proberen te doen is de verbinding en eenheid met de natuur op onze eigen wijze tot stand te brengen en deze te behouden. Zo hopen wij dat u de verbinding in onze producten kan proeven en ervaren. Wilt u meer weten hierover, dan kunt u kijken op de website van duurzame kringloop landbouw: http://www.boerinmiddendelfland.nl/

Daarnaast staan wij ook altijd open voor uw vragen en proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden.